U9: A legjobbak ellen fejlődhettek a gyerekek

Rádi Zsolt értékelt.

A KTE LA U9-es csapata tartalmas éven van túl, hiszen a gyerekek három sorozatban is érdekeltek voltak, ami jó fejlődési lehetőséget jelentett nekik. Rádi Zsolt foglalta össze a szezont.

– Miként vágtatok neki az idénynek?

– Augusztus óta töretlen lelkesedéssel és szorgalommal járnak a srácok edzésre. Motiváltak és többé-kevésbé fegyelmezettek az feladatok végrehajtásában. A nyáron többen csatlakoztak a csapathoz, ami minőségi javulást eredményezett a mutatott játékban és versenyhelyzetet teremtett, ami jobb teljesítményre ösztönözte a gyerekeket. Év közben több próbajátékos is próbálkozott, volt, aki meg tudta ugrani a szintet, így már pár hónapja a csapattal edz. 17 lelkes kis focistával dolgozunk így jelenleg.

– Hová jutottatok el a szezon végére?

– A tavaly nyári állapothoz képest sokat léptünk előre mind technikailag, mind az alapvető játékhelyzetek megoldásait illetően. A párharcok minőségében is sokat fejlődtünk, egyre keményebben mennek bele egy-egy labdáért menő küzdelembe a srácok. Nagyon szép, kombinatív labdakihozatalokat, támadásépítést láttunk a meccseken, de ugyanakkor a kapu előtt váratlan, egyéni villanások is színesítették a játékunkat. Legfőbb célunk ebben a korban, hogy a lehető legtöbbet fejlődjön a gyerekek egyéni technikája, és ezt a tudást alkalmazni is tudják a mérkőzéseken. Villámgyors helyzetfelismerést és helyzetmegoldást várunk el a srácoktól.

– Milyen sorozatokban voltatok érdekeltek?

– Szeptembertől is már nagyon sűrű volt a program, de a tavasz még húzósabb volt. Bozsik fesztiválok, a Dunamenti Liga és a kiemelt Bozsik tornák mellett edzőmeccseken, nemzetközi tornákon szerepeltünk. A Bozsik fesztiválok előtt edzőmeccset játszottunk az U8-as csapattal. Ezeken a napokon remekül játszottunk, sok gólt rúgtunk, szokatlan pozíciókat is tudtunk gyakorolni. Rengeteg játékperccel lettek gazdagabban a srácok. A Dunamenti Ligában és a kiemelt Bozsik tornákon nagyon jó eredményeket értünk el, sok gólt rúgtunk. Erős ellenfelek ellen játszottunk, hajtós, küzdelmes meccseket. A liga felső házában a 8. pozícióban végeztünk, az ország legjobb csapataival mérkőzhettünk. Bár kevés végződött győzelemmel, a különbségek egyre kisebbek a nagynevű csapatokhoz képest. Több olyan hétvégénk volt, amikor három különböző porondon kellett helytállni. Rengeteg tapasztalatot szereztünk, sokat fejlődtek a srácok. Kitűzött célunk volt a tavasz folyamán, hogy a legjobb csapatokhoz közelítsünk tudásban, ami a kemény munkának köszönhetően megvalósult. Természetesen nem a pontok száma a meghatározó, hanem a gyerekek folyamatos, látható fejlődése. Gratulálunk minden gyerkőcnek az egész éves teljesítményéhez, hozzáállásához, a szülőknek pedig köszönjük az áldozatos munkájukat!

Szerző: KTE/kteakademia.hu