U8: Kifizetődik a sok edzés

Pelikán István értékelt.

A KTE LA U8-as csapata is lezárta a szezont, ennek apropóján Pelikán Istvánt, a korosztály trénerét kértük fel egy értékelésre.

– Hogyan telt számotokra ez az idény?

– A korosztály a Bozsik-programon és a Dunamenti Ligában vett részt. A Bozsikon próbáltunk mindenkinek maximális játéklehetőséget adni, így több csapattal neveztünk. Ezeken a hétvégéken edzőmérkőzéseket is játszottunk az U9-es korosztállyal, hogy a megfelelő terhelés és ellenfél ellen tudjanak játszani a gyerekek. Ez jól működött, jövőre is tervezzük ennek a folytatását. A Dunamenti Ligában a felsőházban szerepeltünk, itt a 6. helyen végzett a csapat. Itt játszottuk a legjobb mérkőzéseinket, ahol nagyon sokat fejlődhettek a gyerekek. Kicsit hektikus volt a szereplésünk, néha jól sikerült egy forduló, néha nem. Jövőre stabilabb játékkal és jelenléttel még jobbak lesznek a gyerekek. 

– Hogyan foglalnád össze a szezont?

– Nagy fejlődésen ment át a korosztály. Sokan most voltak elsősök, az óvodából az első osztály nagy ugrás, ahogy a három a három elleni után nagyobb pályán a 4+1-es játék is sokkal összetettebb. Ezekhez a nagyobb elvárásokhoz a keményebb, gyorsabb játékhoz nem volt könnyű alkalmazkodni. Azt gondolom, hogyha most megnézzük, hogyan játszanak és mit tudnak a gyerekek, akkor megérte a sok munka, kifizetődő volt a sok edzésre és mérkőzésre járni.

 – Kiket emelnél ki egyénileg?

– Minden játékossal elégedett vagyok. Mindenki lépett előre és fejlődött. Volt, akinek a fejlődés jobban és gyorsabban ment, egyeseknek lassabban. Ez egy természetes folyamat, ez majd idővel kiegyenlítődik. Minden gyerek próbálja a legjobbat kihozni magából az edzéseken és a mérkőzéseken is. Sokat fejlődtek egyénileg ezzel a hozzáállással.

– Milyen élményeket emelnél ki a szezonból?

– Több nemzetközi mérkőzésünk is volt a szezonban, ami jó tanulási lehetőség és egy új inger a gyerekek számára. A szlovákiai torna volt talán a legemlékezetesebb, ahol cseh, osztrák és szlovák csapatokkal is megmérkőzhettek a gyerekek, ráadásul sikeresen szerepeltek. Ilyen mérkőzésekből következő szezonban még több lesz. A csapatépítők sem maradhatnak el, több olyan programot is szervezünk, amin a gyerekek önfeledten tudnak játszani és a barátaikkal, csapattársaikkal együtt lenni. Jó kis csapat és társaság alakult ki, ami sok szép és emlékezetes pillanatot fog még szerezni a szülőknek és az akadémiának is. Kovács Zsolt edzőkollégám áldozatos, precíz munkáját ezúton is köszönöm, elévülhetetlen érdemei voltak ebben a sikeres és nagyon élménygazdag szezonban, ahogy Fehérvéri Noémi kapusedzőnek is.      

Szerző: KTE/kteakademia.hu