U7: Mindenki fejlődött az őszhöz képest

Kovács Tamás értékelte a szezont.

A szezon végéhez érve akadémia csapataink szezonját is értékeljük szokás szerint, elsőként az U7-es korosztály évét foglalta össze Kovács Tamás.

– Január 10-től folytatódott az U7-es korosztály képzése az új, fedett műfüves pályákon. Jelentősen megkönnyítette a munkánkat, hogy az időjárás miatt nem maradt el edzés. A foglalkozásokon továbbra is a jó hangulat és a motiváltság volt jellemző. A csoport létszáma tavaszra tovább bővült, az edzéseken állandó volt a 20 fő körüli gyerekszám. A tél folyamán teremtornákon szereztünk tapasztalatokat, majd  az őszhöz hasonlóan, folytatódtak a Dunamenti Liga és a Bozsik-program mérkőzései öt, illetve négy fordulóval. Tavasszal a Dunamenti Ligában már a nagyobb korosztály számára előírt létszámban és pályaméretben folytak a küzdelmek. Az első mérkőzéseken még kevésbé használtuk ki a nagyobb játékteret, hangsúlyos volt az egyéni játékunk. Ebben sokat léptünk előre, kezdjük "belakni" a pályát és a több játékos együttműködése is sokkal többször van jelen a játékunkban. Kezdetben a labdakihozatalok sokszor azért nem sikerültek, mert nem volt meg a passzok ereje, sebessége, de ebben is sokat fejlődtünk. A Bozsik-programban a nagyobbak között is jól helytálltunk – értékelt Kovács Tamás.

A korosztályos együttese trénere főleg a jó hozzáállást emelte ki, és ahogy annak lennie kell, egy örömfocival zárták le az évet.

– A srácok hozzáállása az egész év folyamán dicsérendő volt, a koncentráció kicsit hullámzó volt, de ez ebben az életkorban teljesen természetes. Az egyéni teljesítményeket tekintve elmondható, hogy az őszi teljesítményéhez képest minden gyerek fejlődött. Ebben a korosztályban hónapról hónapra változik, hogy ki milyen mértékben lép előre, ezért ha ki is emelnénk egy-két játékost, az csak egy pillanatnyi állapot lenne, kis idő elteltével már másik játékosokat lehetne említeni. Örömfocival és pizzázással, június 24-én zárjuk ezt az időszakot, majd július végéig pihenő következik. A 2016-os korosztály - néhány 2017-es játékossal kiegészülve - U8-asként Kovács Zsolt edzőkolléga szárnyai alatt folytatja a képzést   augusztus első hetétől, a többiek maradnak az U7-es korosztályban, a feljövő óvodásokkal kiegészülve – tette hozzá Kovács Tamás.

Szerző: KTE/kteakademia.hu