U11: Hosszú és tartalmas évük volt

Filus Gábor értékelt.

A KTE LA U11-es csapata igen eseménydús éven van túl, a gyerekek több sorozatban is megmutathatták tudásukat. Filus Gábor értékelte a csapat szereplését.

– Miként foglalnád össze a csapat idényét?

– A csapat nagyon hosszú és tartalmas évet zárt. Három bajnokságban is szerepeltünk, név szerin a Dunamenti Ligában, a kiemelt Bozsik-programban, illetve a C-s Bozsik-programban. Ez nagyban segítette a gyerekek fejlődését. Az idénynek Kriss Zoltán edzőkollégámmal kezdtünk neki, amit nagyon vártunk, ugyanez igaz a 22 gyerekre is, akikkel nekivágtunk az idénynek. Nagyon szorgalmas, motivált, fegyelmezett csapat, az edzéseken maximális koncentrációval, fegyelemmel hajtották végre a feladatokat, ami nagy öröm volt számunkra nagyban segítette a munkánkat. A gyerekek nagy ütemben fejlődtek egyénileg, egymást segítve és motiválva léptek szintet.  

– Minek örülsz a legjobban?

– A tavalyi nyárhoz képest technikailag, kombinatív játékban előre léptünk, csapatként még egységesebbek lettünk. A kezdeményező játék mellett a labdakihozatalok minősége, a pálya bármely pontján mutatott kombinatív, illetve egyéni játék, a kapu előtti befejezések terén rengeteget fejlődtünk. A kapuban Farkas Zétény egész évben remek teljesítménnyel segítette és növelte a csapat önbizalmát.

– A három sorozatban milyen élményekkel gazdagodtatok?

– Nagyon sűrű volt a program. minden hétvégén játszottunk valamelyik sorozatban, vagy nemzetközi tornán, edzőmeccsen léptünk pályára. Nagyon sok játéklehetőséget tudtunk biztosítani a gyerekeknek. A Dunamenti Ligában és a kiemelt Bozsikon nagyszerű csapatokkal találkoztunk, hétről hétre remek játékkal tudtunk bizonyítani. Nemzetközi tornákon is szerepeltünk Cegléden és Szegeden, mindkét helyen elsőként zártunk, utóbbin kvalifikáltuk magunkat a montenegrói folytatásra. Az év lezárása előtt a Champions Trophy tornán vettünk részt, ahol a gyerekek remek teljesítmények nyújtottak olyan csapatok ellen is, mint a Rapid Wien, vagy a Köln, megnyerve a csoportot. Úgy gondolom remek élményekkel és tapasztalatokkal zártuk az évet, megmutatva a csapategységünkben rejlő erőt is. A gyerekeknek csak gratulálni tudunk a kitartó munkájukhoz, a szülőknek pedig köszönjük az egész éves áldozatos támogatást és biztatást.

Szerző: KTE/kteakademia.hu