Tornákkal és gálákkal zárt az U9

Volt program bőven.

Ahogy egész idényben, úgy a végén sem unatkozott a KTE LA U9, mely több programon is ott volt a vakáció megkezdése előtt.

A Dunamenti Gálán 32 csapat mérhette össze tudását az ország minden részéről. Csapatunk a csoportban másodiként jutott a legjobb 16 közé. Ott a későbbi győztes Pécs ellen maradt alul, majd minden meccsét megnyerve a kilencedik helyen végzett.

– Játékunk egy kicsit hullámzó volt. Ahol lehetett, sok helyzetet alakítottunk ki, de ha nagyobb ellenállásba ütköztünk, nem tudtunk jó döntéseket hozni, nyomás alatt többet hibáztunk védekezésben és labdakihozatalban is. Annyit mindenképpen megállapíthattunk, hogy lehete bőven fejlődni a következő idényben is – mondta Pelikán István.

A Bozsik-program Kaposváron zárult, ahol külföldi együttesekkel is találkoztak a fiatalok.

– Hosszú utazás ellenére remekül indítottuk a tornát. A szlovák Tatran Presovval játszottunk, nagy mezőnyfölényben sok helyzetet alakítottunk ki, amiből sok gólt szereztünk. A második mérkőzésen a Kaposvár ellen labdakihozatalaink jók működtek a nagy nyomás ellenére is. A támadás szervezéseink pontatlanok voltak viszont, így szoros mérkőzés alakult ki, azonban a letámadásban nagyon hatékonyak voltunk. Ezekből a labdaszerzésekből több gólt is szereztünk. Az utolsó meccsen a Siófok ellen jobban sikerült a játék felépítése, több volt sikeres kapu előtti megoldás, ez gólokban is megmutatkozott – tette hozzá Pelikán István.

A gyerekek emellett a Nyárlőrinc és a Kiskunfélegyháza ellen is játszottak edzőmeccseket.

Bátor labdakihozatalokat, folyamatosan javuló kombinatív játékot mutattunk be. Jó volt látni, hogy kondicionális problémáink nem adódtak. A támadóharmadban, viszont nem voltunk kellőképpen hatékonyak. A több gól eléréséhez jobb döntésekre van szükségünk a kapu előterében. Köszönjük a Nyárlőrincnek, hogy ellátogattak hozzánk, ezzel hozzájárultak a gyerekek fejlődéséhez is – mondta Tarjányi Bence.

– Két pályán folyamatosan játszottunk a félegyháziakkal. Nagyon jó iramú, fizikailag megterhelő mérkőzések voltak. Az alapelveket maguktól megoldották, nagy motivációval. Minden szempontból hasznos délelőtt volt, sokat fejlődhettek a gyerekek. Próbáltuk őket több poszton is kipróbálni – mondta Kovács Zsolt.

Szerző: KTE/kteakademia.hu