Szép siker után csúnya vereség

Felemás hetük volt. 

A KTE LA U16 két bajnokit is lejátszott a múl hét folyamán, ezeken örömre és bánatra is volt okuk. A Nyíregyházát jó játékkal sikerült legyőzni, viszont tartalékos összeállításban nagyon nem jött ki a lépés számukra Pécsen. 

U16: KTE LA – Nyíregyháza 4-1 (2-0)

U16 C-csoport, 9. forduló

KTE: Győri – Balla, Tóth, Hajnal, Gyapjas – Fodor, Varga – Kárpáti, Balis, Horváth – Várszegi.

Csere: Lóth, Nagy K., Jánosik, Sebestyén.

Gól: Várszegi (3., 72.), Balis (23.), Kárpáti (50.) ill. Urr (63.)

Benke József: – A tavaszi szünetről előrehozott mérkőzésen fogadtuk Nyíregyháza csapatát. Az egész mérkőzésen ellenfelünk birtokolta többet a labdát, kombinatív játékkal és mélységi indításokkal próbálták meg áttörni védelmünket. Ezeket nagyon jól sikerült hatástalanítanunk, kapunk alig forgott veszélyben. Az első félidőben az átmenetek védekezésből támadásba nagyon jól működtek, többször is ellenfelünk védelme mögé tudtunk kerülni, helyzeteket tudtunk kialakítani, gólokat szerezni. A második félidőben az előnyünk birtokában kicsit kényelmesebben játszottunk, nem fektettünk annyi energiát a támadásokba. Erre oda kell figyelnünk, ha lehetőségünk van élni kell vele. Így is sikerült még gólokat szereznünk, megérdemeltem tartottuk itthon a három pontot.

A mérkőzés legjobbja: Kárpáti Ákos

U16: PMFC – KTE LA 7-0 (4-0)

U16 C-csoport, 7. forduló

KTE: Győri – Tóth, Hajnal, Jánosik, Horváth – Kárpáti, Fodor, Balis, Sebestyén – Várszegi, Jócsák.

Csere: Makádi, Galamb.

Benke József: – Nem bírtuk el a hiányzókat. Több játékosnak is más poszton kellett játszani, ezért sem a támadás, sem a védekezés nem működött hatékonyan. Próbáluk a mérkőzés során a posztokat cserélgetni, de nem hozott változást, pedig a küzdeni akarással nem volt probléma, becsülettel végig hajtottuk a mérkőzést.

Szerző: KTE/kteakademia.hu