Széchenyi Márton bizakodó, Bódi Attila jobb felkészülésben bízott

A Vidi elleni szezonnyitó előtt kérdeztük az edzőket.

A KTE LA U17 és U16 a Vidi vendége lesz az első tavaszi fordulóban, a találkozó előtt mindkét korosztály trénerétől megkérdeztük, hogyan sikerült a felkészülés, illetve mit várnak az első meccstől.

Széchenyi Márton (U17):

„A felkészülésünk összességében jól sikerült, ezt kijelenthetjük. Komoly ellenfelekkel szemben értünk el jó eredményeket, sikerült dominálnunk a mérkőzések túlnyomó részén. A Ferencváros egy más dimenzió, ott sok esélyünk nem volt, de tapasztalatot szereztünk, ez a legfontosabb. Az első körben Székesfehérvárra utazunk, ahol Simek Péter ül az ellenfél kispadján, ez extra motiváció számomra is. A játékosaimat is arra ösztönzöm, hogy úgy futballozzanak, hogy utána egy Videoton kaliberű klubnál megjegyezzék a nevüket. Erre mindig akkor jön el a legalkalmasabb pillanat, ha ellenük játszol. Ősszel még azzal küzdöttünk, hogy a távozók helyén maradt lyukakat foltozgassuk, mostanra azonban összeállt egy ütőképes játékfelfogás, amit a felkészülés alatt is megvillantottuk néhányszor. Hajrá KTE!”

Bódi Attila (KTE LA U16):

„Nagyon viszontagságos felkészülés végéhez értünk, és sajnos nem túl jó az előérzetem. Van egy futballkészség szintjén tehetséges keretünk, de morálban, hozzáállásban, a feladatokra való összpontosításban nem azon a szinten tartunk még. Az öt hét alatt sajnos nem volt olyan edzés, amin mindenki jelen lett volna, rengeteg volt a hiányzás. Az őszi harmadik helyünk egy kiváló eredmény, aminek megtartásához, esetleg túlszárnyalásához egy nagyon komoly felkészülés kellett volna, de ez így nem valósult meg maradéktalanul. Ez komoly gond, mert az első fordulóban a második helyezett Fehérvár otthonába látogatunk, akik nagyon komoly játékerőt képviselnek. Játszottunk velük a felkészülés során, ahol ők majdnem két teljes csapatot szerepeltettek, nekünk egy cserénk volt, ki is kaptunk 5-0-ra, az előjelek tehát nem túl jók. Hogy szombaton egy szoros eredményt tudjunk elérni, ahhoz fejben nagyon komoly pozitív változást kellene elérnünk, remélem, ezt a srácok is megértik!”

Szerző: KTE/kteakademia.hu