Rangos tornákon pallérozódott az U9

Tartalmas hétvégéjük volt.

Pelikán István U9-es csapata nem unatkozott a hétvégén, hiszen a fiatalok három tornán is részt vehettek, sőt, részben az U8-as csapattal is ott voltak a Hírös-Ép Kupán, ahol saját korosztályukban is megmérettek természetesen emellett.

Szombaton a Dunamenti Ligában volt jelenése a gyerekeknek:

– Az Újpest, az Eger és a Kelen volt az ellenfelünk. Erős az összetartás, így a meccs előtt napon egy csapatszülinapot is tartottunk, ami után korán kellett kelni, ez érződött is a gyerekeken. Voltak már jobb passzban, ennek ellenére jó mérkőzéseket játszottunk, a fáradtságot is legyőztük. Az első mérkőzésen nem sikerült a győzelem, miután ellenfelünk előnyt szerzett, későn tudtuk őket feltörni őket már. A folytatásban ötletes játékkal tudtunk nyerni, majd szoros csatában sikerült győztesen elhagynunk a pályát. Előkelő helyet foglalunk el a tabellán is, de fejlődni kell, mert most jönnek majd az igazán jó csapatok – értékelt Pelikán István.

Vasárnap duplázott a társaság, Pelikán István vezetésével a pécsi idősebb Dárdai Pál emléktornára utazott a csapat, míg Tarjányi Bence a Hírös-Ép Kupán volt a csapat többi tagjával.

– Nemzetközi tornán vettünk részt Pécsen, ahol kitűnő magyar csapatok mellett három horvát klub is ott volt. Csoportunkban három győzelemmel és két vereséggel a harmadik helyet szereztük meg, így a legjobb 8 közé jutottunk. Sajnos itt vereséget szenvedtünk, így az 5-8. helyért folytattuk a küzdelmeket. Végül két döntetlen után egy győztes és egy vesztes büntetőpárbajt követően a 7. pozícióban végeztünk. Helyenként nagyon jól látszottunk, de nem sikerült ezt hosszabban fenntartani. Több technikai hiba és pontatlanság is gátolta azt, hogy jó játék alakuljon ki. Inkább hullámzó teljesítményt nyújtottunk, csapatként és egyénileg is. Hosszú hétvége volt, ahol nagyon sokat játszhattak a gyerekek, ez is közrejátszott ebben, ugyanakkor rengeteg színvonalas meccsen fejlődhettek – tette hozzá Pelikán István.

Az Hírös-Ép Kupán az 5. helyet szerezték meg a gyerekek:

– A sorsolásunk úgy alakult a csoportban, hogy szinte mindig egyre nagyobb játékerőt képviselő csapatok ellen mérkőzhettünk meg a jó szervezésű tornán. Úgy éreztem, hogy a mi játékunk is folyamatosan javult a torna során, még ha nem is hozott ez mindig győzelmet. Szoros meccseket játszottunk kettő gólosnál nagyobb különbség egy mérkőzésen sem alakult ki. A védekezésünk jól működött, jól zártuk a passzsávokat és erősek voltunk a párharcokban, visszaköszöntek az edzésen gyakorolt elemek. A 6 mérkőzésen csupán 3 gólt kaptunk. Támadásban kevésbé voltunk hatékonyak, nyomás alatt a kapu előtt nem mindig hoztunk jó döntést, hiányoztak a jó lövések is, ezek hiányában elmaradtak a bravúr győzelmek a torna legjobbjai ellen. A 6 mérkőzésen elért 4 győzelem, 2 vereség az 5. helyre volt elég a 12 csapatos kupán. Egyénileg is jó teljesítményeket láthattam, páran új oldalukat is megmutatták ezen a tornán. Köszönöm szépen Tarjányi Bencének, hogy elkísérte a csapatot és remekül támogatta őket! Gratulálok minden pályára lépő gyereknek, aki a hétvégén játszott. Szuperek voltak sok, dicséretet kaptak. Mindenki tudott fejlődni, aki szerepelt valamelyik keretben. A lényeg, hogy minél többet játszanak és technikailag és taktikailag is fejlődjenek – zárta gondolatait Pelikán István.

Szerző: KTE/kteakademia.hu