Rádi Zsolt: Nagy technikai tudással rendelkeznek a gyerekek

U11-es értékelő.

A KTE LA U11-es korosztálya nyáron Rádi Zsolt irányításával kezdte meg a közös munkát, alapvetően jó őszt is zártak a gyerekek. Rádi Zsolt értékelt.

– Hogyan zajlott nálatok a munka?

– Augusztusban vettük át a csapatot és kezdtük el a felkészülést Kriss Zoltán kollégámmal. Az első pár hét az ismerkedésről és az összeszokásról szólt, több edzőmeccset is játszottunk és két tornán az első helyen végeztünk. Három bajnokságban vagyunk érdekeltek. A Dunamenti Ligá az utolsó fordulóig vezettünk, mellette kiemelt Bozsik tornák és körzeti Bozsik fesztiválok zajlanak. Ügyes csapatokkal mérkőztünk, hajtós, küzdelmes meccseket is vívtunk. Adott volt a versenyzési lehetőség és a sok játékperc mindenkinek, ami nagyban segíti a gyerekek fejlődését.

– Mi volt a fő célotok?

– Nagy technikai tudással felvértezett csapattal dolgozunk. A legfőbb célunk, hogy ez az egyéni technika még tökéletesebb legyen, de már kezdjenek el csapatban gondolkodni és a legjobb döntést hozzák meg a különböző játékhelyzetekben. Öröm látni, hogy az edzésen gyakoroltak visszaköszönnek éles helyzetben is. Edzéseken, mérkőzéseken motiváltan, jó hozzáállással dolgoznak a srácok. Az elején a fegyelemmel volt egy kis probléma, de mára ebben is sokat fejlődtünk.

– Kiket emelnél ki?

– Rengeteg jó teljesítmény volt a csapatban, a saját szintjén mindenki beleadott mindent, együtt küzdött a csapatért. Hoffmann Bendegúzt mégis kiemelném, aki az U12-nél is játszott pár bajnoki meccsen és nagyon jól teljesített.

– Hogyan tovább?

– Ráfér a gyerekekre a pihenés, januárban kezdjük a felkészülést. Hogy a kisebb térben és időben a legjobb döntést tudják meghozni, továbbra is a technikai elemek alkalmazása és a játékhelyzetek megoldása lesz a legfőbb célunk. Ebben a korosztályban már kicsit nagyobb hangsúlyt fordítunk az átadás-átvételekre is.

Szerző: KTE/kteakademia.hu