Pelikán István: Rengeteg játékperc segítette a fejlődést

U9-es értékelő.

Rengeteg tornán, edzőmeccsen és egyéb sorozat során szerezhetett rutint ősszel a KTE LA U9, Pelikán István értékelt.

– Milyen sorozatokban vettetek részt?

– Szép őszt tudhat maga mögött a korosztály, mert rengeteg játékperc segítette a gyerekek fejlődését. Hazai és nemzetközi edzőmérkőzések, hazai és nemzetközi tornák, kiemelt Bozsik torna, Bozsik-program és nagyszerűen szerepeltek a Dunamenti Ligában is.

– Milyen célok mentén dolgoztatok?

– Az új játékosok beillesztése az egyik szempont volt, hogy a csoport együtt tudjon haladni a képzési terv mentén. Ez még folyamatban van, mert fejlődnek és lépnek előre a játékosok. Az egyéni technikai fejlesztés kiemelt szempont volt, itt minden elemben szintet léptek a gyerekek. Játéktudásban, egyéni taktikában és ennek alkalmazásában is szintet tudtunk lépni. Sok lehetőség volt a tanultakat játék során alkalmazni, ami sokat segített.

– Téli tervek, tavaszi célok?

– A téli programunk egy hétvégén kívül már összeállt. Több tornán veszünk részt, lesz Bozsik-program, illetve edzőmeccsek is. Ezeken a fő cél, hogy hogyan alkalmazzák az edzésen tanultakat a gyerekek. Tavasszal folytatjuk a képzési terveben meghatározott fejlesztési lépéseket. Ezek a korosztályhoz vannak igazítva, ami előkészíti már a gyerekeket a jövő évi követelményhez, a 6+1-es rendszerhez. Sok mérkőzés van a gyerekek lábában, minden játékos meg tudta mutatni azt, hogy jelenleg hol tart és mennyit fejlődött. Ennek a feltételeit edzéseken és a mérkőzéseken szeretnénk Fehérvári Noémi, Kovács Zsolt, Benke Balázs és Tarjányi Bence kollégáimmal továbbra is megteremteni.

– Kiket emelnél ki?

– Ebben a korban még az életkori sajátosságok miatt nagyon hullámzóak a teljesítmények. Inkább azt emelném ki, hogy aki kilencven százalék feletti edzésjelenléttel rendelkezett, azoknak a teljesítményén is meglátszott, hogy nagyobb önbizalommal játszottak a mérkőzéseken. Minden gyerek a maximumot nyújtja, ami éppen benne van. Sok gyerek ezért tud nagyobb lépésekben fejlődni. Gratulálok a gyerekeknek a fejlődéshez, a szülőknek köszönöm az áldozatos és támogató hozzáállást, kollégáimnak pedig a szakmai elkötelezettségüket, aminek a gyerekek látják hasznát.

– Hogyan zárjátok az évet?

– A szünet előtti utolsó két hétvégén a sátorban láttunk még vendégül több csapatot a Széktóiban. Köszönjük a KLC, a Helvécia, a Cegléd, a Kiskunfélegyháza, a Katonatelep és az UFC különböző korosztályú csapatainak, hogy a felek számára egyaránt hasznos meccsekkel zárhattuk a szezont. De nagyon élveztük a szülő-gyerek évzáró focit is.

Szerző: KTE/kteakademia.hu