Őszi bajnok az U16, egy ponttal gazdagodott az U17

Ettől függetlenül maradt hiányérzet Széchenyi Mártonban. 

Bár még két forduló hátravan az őszi szezonból, az U16-os csapat máris őszi bajnoknak mondhatja magát a Paks legyőzésével. Az U17 ezúttal egy döntetlenre volt jó, ami a látottak alapján igazságos eredmény. 

Az U17-es meccsen nagyon gyorsan vezetést szereztünk, Száhl szabadrúgása már a 3. percben utat talált a vendég kapuba. Bár a helyzetek ezt követően is megvoltak, nem sikerült belőni a nagyon fontos második gólt, a vendégek egy jobboldali kontrából ráadásul egyenlíteni tudtak. Nehezen találtunk rést a vendégek védelmén, ráadásul kontráikban ott volt a gólszerzési lehetőség, de a védelem, illetve Bodor a helyén volt. A második félidőben próbáltunk nagyobb nyomást helyezni ellenfelünkre, több lehetőséget is kialakítottunk, Edmilson az ötösről fejelt a kapus kezébe, Szedmák kapufáig jutott, míg Szalai tizenöt méterről bombázott fölé. A vendégek továbbra is a kontráikkal operáltak, Bodor sorra mutatta be a nagyobbnál nagyobb bravúrokat, ezzel mérkőzésben tartva csapatunkat. Az utolsó percben ismét előttünk adódott lehetőség, Kasztel beadását Szalai két védő szorításában fejelte centikkel mellé, így a végeredmény nem változott.

U17: KTE LA – Paks 1-1 (1-1)

U17 II. osztály, 13. forduló

KTE: Bodor B. - Barkóczi, Kovács, Száhl, Récsei - Treiber, Ugrai - Edmilson (Szedmák 72.), Fekete (Kasztel 59.), Faragó – Szalai.

Gól: Száhl (3.) ill. Jánosi (16.)

Király Dávid: Igazán lüktető mérkőzésen vagyunk túl. Hiába kezdtünk remekül és uraltuk a mérkőzést, a Paks egy védelmi megingás után egyenlíteni tudott. A második félidőben több alkalommal is eldönthettük volna a mérkőzést, sok helyzetet dolgoztunk ki, de a támadó harmadban rendre rossz döntéseket hoztunk. A vendégek több veszélyes ellentámadást is vezettek, amiből akár a javukra is fordulhatott volna a mérkőzés, úgyhogy összességében igazságosnak mondható döntetlen született.

Az U16-os csapat ellenállhatatlanul kezdett a Paks ellen, Bányai révén már a 12. percben megszereztük a vezetést, amit Major és Bodor góljaival sikerült növelni. Alig 20 perc elteltével ezzel el is dőlt a meccs, fordulás után percekkel ráadásul Major ismét betalált. Az utolsó félóra már nem sikerült ugyan ilyen jól, de a három pontot így is itthon tartotta csapatunk, amivel őszi bajnokok lettek a lila-fehér fiatalok.

U16: KTE LA – Paks 4-2 (3-0)

U16 II. osztály, 13. forduló

KTE: Cseh – Gulyás (Pap 72.), Kuchta, Bányai, Vörös – Hatvani (Nagy 56.) – Győrfi, Csúri (Bellák 46.) – Földi, Bodor Z., Major.

Gól: Bányai (12.), Major (18., 49.), Bodor Z. (21.) ill. Lakatos (60.), Balogh (90.)

Széchenyi Márton: Négy góllal is vezettünk, végül sikerült kettővel győzni, mégis csalódott vagyok. Hazai pályán kapott gól nélkül kell hozni egy ilyen meccset. Nem értem azoknak a játékosoknak a hozzáállását, akiknek a feladata az, hogy beverekedjék magukat a kezdőbe. A győzelem ellenére sajnos többen is csalódást okoztak.

Szerző: KTE/kteakademia.hu