Megnyerte az U8 a Hírös-Ép Kupát

Dunamenti Liga is volt.

Programokkal teli hétvégéje volt a KTE LA U8-as csapatának, hiszen a Dunamenti Liga mellett a Hírös-Ép Kupán is részt vettek a gyerekek, utóbbit a lila csapat meg is nyerte.

A Dunamenti Ligának a 2. fordulóját rendezték hétvégén, ahol Kovács Zsolt vezette a csapatot:

– Ellenfeleink az Újpest, az Eger és a Kelen voltak. Jó iramú és színvonalas meccseket tudtunk játszani. Az első két találkozón a védekezést nagyon jól oldották meg a srácok, kapott gól nélkül hozták le. Emellett sok helyzetet ki is kidolgoztak, az alapelveket betartva tetszetős támadásokat vezettek. A befejezésekbe az Újpest ellen rendre hiba csúszott, csak kapufákig jutottunk, így maradt a gól nélküli döntetlen. Eger ellen már jelentős százalékban használták ki helyzeteiket a fiúk. Az utolsó meccs igazán fordulatos játékot hozott, három gólos hátrányból fordítottuk meg a mérkőzést, küzdeni tudásból jelesre vizsgáztunk. Gratulálunk a srácoknak, így tovább – értékelt Kovács Zsolt.

A 27. alkalommal kiírt SC Hírös-Ép Kupán két csapattal indult az U8-as korosztály, a lila csapat végül domináns játékkal meg is nyerte a tornát Pászti Botond és Puskás Zoltán irányítása mellett.

– Lila csapatunk a mérkőzéseket végig dominálva, intenzív letámadásokkal, kreatív kombinatív játékkal abszolválta a napot. Minden mérkőzést megnyerve, magabiztosan szerezte meg az első helyet. Amit még kiemelnék, az a labdavesztés utáni visszatámadásunk, a sok megnyert párharc, melyeknek köszönhetően mindössze egyetlen gólt kapott csapatunk a nap folyamán. A fehér csapatunk is egy nagyon hasznos és tartalmas napot zárt, amely során nagyon jó ellenfelek ellen tudott játszani, többek között a Mezőkövesd, a Főnix Gold, a Szolnok és az UFC U8-as csapata ellen. A nap folyamán mindössze egyszer maradtunk alul két döntetlen és egy győzelem mellett. A két döntetlenért kár, ezekből az egyik a későbbi döntős Főnix Gold elleni utolsó csoportmeccsünk volt, hiszen ahogy a játék képe is mutatta, ezen a két találkozón is veszélyesebben játszva, több nagy lehetőséget kialakítva, végül gól nélkül értek véget azok a találkozók. Így az érmes helyezésekről lecsúsztunk. Ezek után a döntetlennel végződő helyosztó mérkőzésen büntető párbaj döntött, amibe most jobbnak bizonyult az ellenfelünk. Ami viszont az eredményél is sokkal fontosabb, az a mutatott játék. Folyamatosan nyomást helyeztünk ellenfelünkre, bátran és ötletesen tudtunk focizni. A begyakorolt labdanélküli mozgásainknak köszönhetően, a labdakihozatalaink és a helyzet kialakításaink is remekül működtek. Köszönöm Puskás Zoli kollegámnak, hogy volt csapaink mellett, és segítette őket a torna során. Nagyon elégedettek vagyunk játékosainkkal és gratulálunk nekik az egésznapos teljesítményükhöz – értékelt Pászti Botond.

Szerző: KTE/kteakademia.hu