Lékai Soma is bekapcsolódott az utánpótlás munkájába

Lehetnek még követői a felnőtt csapatból.

A múlt hét során egy kis meglepetéssel készült a szakmai stáb a BASIC Akadémia szekció lurkóinak, hiszen a felnőtt keret kapusa, Lékai Soma segített edzőinknek az edzések során, ahol természetesen a legkisebb kapus palántákkal foglalkozott.

Lékai Somának nagyon örültek a gyerekek, és ez egy új impulzus volt a KTE HUFBAU kapusának is, bár nem először foglalkozott gyerekekkel. Bár edzői ambíciói nincsenek, kapusedzőként abszolút el tudná képzelni magát a jövőben:

„Ez volt az első edzésünk a gyerekekkel, ami nekem és nekik is egy új impulzus volt. Korábban foglalkoztam már kapusokkal, de Kecskeméten még nem, így az első edzés az ismerkedésről szólt, nekem is fel kellett térképeznem, hol tartanak, miben ügyesek, illetve mire kell nagyobb hangsúlyt fektetnünk. Úgy látom, hogy a gyerekeknek is élmény ez az új helyzet, hiszen jobban el tudunk merülni a kapus pozíció rejtelmeiben. Az első edzésen inkább játékosabb feladatok voltak, sok labdafogással és alap technikai feladatokkal, ahol a labdával való viszonyuk építése volt a cél. A lényeg persze az volt, hogy ezt élvezzék is. Bár sem felnőtt, sem utánpótlás szinten nem tudom magam elképzelni edzőként, a kapusedzőség abszolút érdekel, szeretnék majd további képesítéseket is megszerezni.”

Czéh László klubigazgatótól azt is megtudtuk, hogy nem Lékai Soma lesz az egyetlen, aki a felnőtt csapatból edzéseket fog majd tartani a piciknek, szeretnék ezt folyamatossá tenni, minél több játékos bevonásával:

„Örülünk annak, hogy Lékai Somával bővült az utánpótlás stábunk, hiszen vállalta, hogy heti egy alkalommal az U8-U11 korosztályoknak kapusedzést tart a BASIC Akadémia szekcióban. A gyerekek nagyon örültek, hogy bekapcsolódott, kifejezetten élvezték ezt a posztspecifikusabb edzést, láthatóan Soma is nagyon élvezte velük a közös munkát, ami inkább játék volt még persze. Terveink szerint nem ő lesz az egyetlen, aki hasonló formában bekapcsolódik majd a legkisebbeknél zajló munkába, hiszen a gyerekeknek is nagy boldogság, ha a felnőtt játékosok segítenek nekik időnként a felkészülésben."

Szerző: KTE/kteakademia.hu