Együttműködési megállapodást kötöttünk a Kiskőrősi LC-vel

Felnőtt és utánpótlás szinten is.

Hétvégén Kiskőrösre látogatott klubunk nevében dr. Filus Andor ügyvezető, illetve Czéh László klubigazgató, ahol egy jó hangulatú, közös csapatépítő jegyében együttműködési megállapodást kötöttünk a Kiskőrösi LC-vel.

A kiskőrösi klubnál évek óta nagyon komoly fejlődés zajlik, akár az utánpótlás, akár a felnőtt futball területén, mellyel párhuzamosan az infrastruktúra is látványos átalakuláson esett át. A két klub hosszú ideje jó viszonyt ápol, az MLSZ új utánpótlás rendszerében pedig még szorosabbra fogják fűzni a viszonyt, hiszen a KTE LA B-szintű Tehetségközpontként, a Kiskőrös C-szintű Körzetközpontként működik majd. Az együttműködés komolyságát mutatja, hogy már nyáron nagyjából tíz tehetséges játékos érkezik hozzánk Kiskőrősről és vonzásköréből, míg felnőtt vonalon télen Barkóczi Ádám igazolt a megye I-es felnőtt csapatba klubunktól, hogy az utánpótlásból kilépve is rutint szerezzen.

Dulai János, a Kiskőrösi LC tulajdonosa:

„Kiskőrös számára hatalmas eredmény, hogy körzetközponti minősítést kaptunk, ami kiemel minket a térségből, hiszen az utóbbi években hosszú utat jártunk be, három egyesületet egyesítve közel 170 gyerek futballozik már nálunk, szép eredményeket elérve. Örülünk, hogy sokan nézik a gyerekeinket, van hova tovább lépniük, ilyen szempontból Kecskemét van hozzánk legközelebb. A KTE-nél megtaláltuk azt a szakmai és klubvezetést, mely hozzánk hasonlóan gondolkodik a futballról, félszavakból is megértjük egymást, olyan együttműködést akartunk kialakítani, mely mindkét klubot előre viszi. Nekünk a feladatunk az lesz, hogy U10-ig összeszedjük a legtehetségesebb gyerekeket, innen aztán a Tehetségközpontba, Kecskemétre biztosítsunk nekik továbblépési lehetőséget. Örömmel engedjük el a tehetségeinket, hiszen egy magasabb szinten, magasabb versenyzési lehetőségek mellett, jó szakmai munka mellett fejlődhetnek tovább, amit esetleg egy kivárosi környezetben már nem biztos, hogy megkaphatnak. Évek óta igyekeztünk a szülőkkel saját zsebből is minél magasabb szinten versenyeztetni játékosainkat, ezzel az együttműködéssel viszont mindenkinek meg fogjuk találni a megfelelő szinten a helyét. Folyamatos szakmai iránymutatást is várunk ezáltal a KTE-től edzőinknek is, illetve egy őszinte, baráti, tabuk nélküli kapcsolatot. Fontos azt is hozzátenni, hogy Kiskőrösön öt éven belül NBIII-as csapatot szeretnénk, hiszen hagyományai alapján oda tartozik a klub, élvezi is törekvéseiben a város támogatását. Itt is elindult már a közös gondolkodás, hiszen télen Barkóczi Ádám érkezett hozzánk felnőtt tapasztaltot gyűjteni, aki képességei alapján NB-s játékos, abban is támogatni fogjuk, hogy akár már nyáron erre a szintre lépjen tovább.”

Dr. Filus Andor, a KTE ügyvezetője:

„Nagyon örülök annak, hogy jó és szoros kapcsolat alakult ki a két klub között, hiszen magam is Kiskőrösön nevelkedtem, ismertem az ottani közeget. Ez az ismertség gyorsan abba az irányba terelődött, hogy hasonlóan gondolkodunk a labdarúgásról, és kitűnően tudnánk összedolgozni. A közös gondolkodás már jóval korábban elindult, hiszen érkezett már korábban hozzánk két tehetség Kiskőrösről, de nyáron tovább bővülhet a számuk, hiszen nagyjából tíz játékos érkezhet Kiskőrösről és vonzásköréből. Fontos számunkra, hogy Tehetségközpontként minden klubbal partneri viszony alakuljon ki, ami a gyerekek fejlődését szolgálhatja. Úgy gondolom, hogy olyan megállapodást kötöttünk, mely mindkét klubot előre fogja vinni az MLSZ új utánpótlás struktúrájában, de ami a lényeg, hogy a Bács megyei gyerekeket is. A szövetség által megálmodott irányvonalat úgymond kicsit meg is előztük, hiszen oda-vissza elindult már az együttműködés a klubok között télen. A gyakorlatban ez úgy fog működni, hogy mi biztosítjuk a gyerekek bejutását a kecskeméti edzésekre, kisbusszal fogjuk őket napi szinten hozni és vinni is, ami hatalmas segítség a szülőknek, egyben a döntésüket is megkönnyíti akkor, amikor klubváltás elé kerülnek.”

Szerző: KTE/kteakademia.hu