Egy nagy élménnyel lettünk szegényebbek Ausztriában

Botrányba fulladt a Champions Trophy.

Három korosztályos csapatunk (U11, U10, U9) is részt vett hétvégén az ausztriai Champions Trophy-n, mely hosszú évek óta az egyik legrangosabb és legnagyobb mezőnnyel működő utánpótlás torna a régióban. Sajnos amilyen nagy élményekkel indult az esemény, olyan csalódást keltően ért véget.

Korosztályos csapataink a két napos tornát szombaton kezdték el, de már akkor is érezhető volt, hogy valami nincs rendben a szervezéssel, egyes kluboknak már a hotel foglalás kapcsán problémákkal szembesültek a helyszínen, majd menet közben egyszerűen eltűntek a szervezők és a játékvezetők is. Vasárnap reggelig még kérdés volt, egyáltalán folytatódik-e a torna, ám végül erre nem került sor. Dr. Filus Andor, klubunk ügyvezetője a helyszínen szurkolt csapatainknak, ennek megfelelően átérzi a gyerekek és a szülők csalódottságát.

– A Champions Trophy egy hosszú és sikeres múltra visszatekintő torna, melyen már tavaly is részt vettünk. Akkor nagyon szép élményekkel gazdagodtak a gyerekek, színvonalas szervezés mellett nagyon nívós mezőnyben szerepelhettek, így már akkor eldöntöttük, hogy ebben az évben is nevezni fogunk. Egy olyan tornáról beszélünk, melyen 250 csapat, nagyjából 3500 gyerek lépett pályára, a Juventus, a Benfica vagy éppen az Atletico Madrid is a mezőny tagja volt, mindenki döbbenettel fogadta, hogy a szervezők gyakorlatilag átverték a nevezőket, akadt olyan klub, melynek a hotel foglalásával is problémák voltak és ezzel ott szembesültek. Főleg azért sajnálom, hogy így alakult ez a torna, mert kitűnő hangulatot teremtettek a szülők, a legjobb szurkolótábora a KTE-nek volt, a gyerekek pedig azokon a meccseken, melyeket lejátszottak, remek teljesítményt nyújtottak. Az U11 például veretlenül vezette öt meccs után a csoportját, a Köln ellen egy fantasztikus mérkőzésen játszottak 1-1-es döntetlent. Egy hatalmas élményt vettek el a gyerekektől, amit nagyon sajnálok – mondta klubunk ügyvezetője.

Az U11-es csapat egyébként remekelt a tornán, öt meccséből négyet nyert meg, a Köln elleni döntetlent pedig önmagában hatalmas siker, ezzel vezette is a csoportot korosztályos csapatunk. Az U10-es gárda két mérkőzésen tudott pályára lépni, míg az U9-nek három találkozó jutott, illetve helyben lekötött edzőmeccsekkel vigasztalódhattak még a gyerekek a botrányos szervezés ellenére.

Szerző: KTE/kteakademia.hu