Dócs Dániel: A dobogó csak a hab lenne a tortán

U14-es értékelő.

A KTE LA U14-es csapata jól szerepelt ősszel a bajnokságban, ahol a dobogóért is versenyben van a társaság. Ennél fontosabb, hogy a kitűzött célok mentén halad a munka. Dócs Dániel értékelt.

– Hogyan telt számotokra a bajnokság?

– A 2010-es korosztály első éve volt nagypályán. Alkalmazkodni kellett az új pályamérethez, a nagyobb létszámhoz. Érződött is a fiúkon az első bajnokin, hogy nagyon várták már az új körülményeket, ezért egy kicsit felszültebben is játszottak, de ez már az első bajnoki után el is múlt. Kilenc győzelem mellett egy döntetlennel és három vereséggel zártuk az őszi szakaszt, amit pozitívan értékelek. Attól a három csapattól szenvedtünk vereséget, akik a tabellán is előttünk állnak, így a 4. helyen telelünk. 12 tétmeccsen 13 gólt kapni jó teljesítmény. A 38 rúgott gól tekintetében van hiányérzetem, ami lehetne kicsit jobb is.

 – Mit tudtatok megvalósítani a terveitekből?

– Kitűzött céloknál szerepelt természetesen ebben az évben is a gyerekek technikai, taktikai, kondicionális képzése, fejlesztése mellett a lelki nevelés is. Vasuth László kapusedző kollégámmal minden nap ezek megvalósításán dolgoztunk. Továbbá cél volt ebben a korosztályban a nagypályás tapasztalat megszerzése, a mérkőzés érettség kialakítása. Kezdjenek el gondolkozni csapatban, csapatrészekben. Technikai elemek megfelelő alkalmazása a nagypályás játékhelyzetekben, egyáltalán a játékhelyzetek észlelése. Fejlődni a csapatjáték felépítésében, védekezésből a támadás befejezésig. Minimális kitűzött cél volt még, hogy az első hét hely valamelyikén szerepeljünk.

– Hogyan készültök a folytatásra?

– Téli tervek között heti öt edzés, illetve edzőmeccsek szerepelnek. Szeretnénk egy-két teremtornára is elmenni, ami a technikai fejlődésre és a döntéshozatalra jó hatással van. A tavaszi célok nem lehetnek mások, mint a fentebb említett kitűzött célok fejlesztése továbbra is. Ha elérnénk, hogy a bajnokság végén a dobogón álljunk, az csak a hab lenne a tortán, ennek egyébként van realitása véleményem szerint.  

 – Kiket emelnél ki?

– Csapatban gondolkozunk mindig, ezt próbálom a fiúknak is átadni az évek során, egy ember sosem fog mérkőzést nyerni vagy elbukni, e mögött mindig egy csapatmunka áll. Ugyanakkor, ha kiemelnék valakit, az Deák Gábor lenne, aki 13 szerzett gólja mellett hatalmas mezőnymunkájával a többiek vezére volt, ahogy egy csapatkapitányhoz illik. Szeretnék viszont mindenkit kiemelni, mert mindenki fontos tagja a csapatnak, mindenki fejlődött, így vagyunk egy egész.

Szerző: KTE/kteakademia.hu