Benke József: Nagyon kiegyenlített volt a mezőny

U16-os értékelő. 

A KTE LA U16 hektikus őszön van túl, a fiatalok rendkívül kiegyenlített bajnokságban szerepeltek. Benke József, a csapat edzője értékelte az őszi szezont.

– Hogyan értékelnéd az őszi szezont?

– A csapat kerete nagy változáson ment át, többen eligazoltak vagy máshol folytatták tanulmányaikat, illetve érkeztek is nagyon jó képességű játékosok. A felkészülés alatt több edzőmeccset is játszottunk jóval erősebb csapatokkal, hogy lássuk mire leszünk képesek. Próbáltuk megtalálni mindenkinek a legoptimálisabb helyét a csapatban. A felkészülés alatt látszódott, hogy egyéni képességek terén jól állunk, ezért nagyobb hangsúlyt fektettünk a csapatjáték fejlesztésére. Védekező és támadójátékunkban a szezon folyamán folyamatos fejlődés volt tapasztalható. Ami a bajnokságot illeti, nagyon kiegyenlített a mezőny, az őszi szezont végül a 10. helyen zártuk.

– Kiket emelnél ki?

– Simon Bálint belső védőként, valamint a középpályán volt kiemelkedő, mindkét poszthoz remekül alkalmazkodott. Nagy Ákos hatalmas mezőnymunkát végzett a pálya minden területén, többnyire jó megoldásokat választva. Tóth Félix a támadójátékunkat erősítette, mindig benne van a gól.

– Hogyan vágtok majd neki a tavasznak?

– Január 10-én kezdjük a felkészülést. Nemzetközi mérkőzéseket tervezünk szerb és szlovák csapatok ellen, valamint a kiemelt bajnokságban szereplő akadémiákkal. Tavasszal szeretnénk tovább csiszolni a csapatjátékot, az egyéni képességek fejlesztése mellett. Az alapcél eredmények tekintetében a stabil tagság megőrzése a bajnokságban.

Szerző: KTE/kteakademia.hu